DATABxKUMATECH: Efficiënte automatisering van interne logistiek dankzij Pallet Jack

DataB Mailservice

“Hoe kunnen we op een efficiëntere manier onze logistieke processen binnen het bedrijf automatiseren en verbeteren?” Met die vraag worstelde Data B Mailservice B.V. uit Leek. In het bijzonder zochten ze een oplossing om de transport van pallets – die nu met een standaard palletwagen vervoerd worden – te automatiseren. Daardoor zouden de machine operators geen uren verliezen aan logistieke handelingen en kunnen deze verborgen verloren uren weer toegevoegd worden in het productieproces. Na gedegen onderzoek kozen ze voor de Pallet Jack van Kumatech.

In slechts 3 dagen geïmplementeerd

De Pallet Jack rijdt op vloerstructuur waardoor er op de locatie van Data B Mailservice B.V. in Leek geen bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Daardoor kan de Pallet Jack direct worden ingezet in bestaande logistieke processen. De implementatie gebeurde door het team van Kumatech direct op locatie in Leek en was voltooid in slechts 3 dagen. Peter Loos, teamleider productie van Data B Mailservice B.V., is enorm tevreden over de laagdrempeligheid en de snelheid van de implementatie op locatie. “Ik ben erg te spreken over de implementatie van de Pallet Jack binnen ons bedrijf. Wat mij direct opviel was de laagdrempeligheid van het gehele proces. Vanaf het eerste gesprek tot en met de implementatie op locatie, heeft alles vlekkeloos verlopen. De snelheid van de implementatie was indrukwekkend en binnen slechts 3 dagen was de Pallet Jack operationeel. Zo konden we direct onze interne logistiek efficiënter maken.”

Verhoogt productiviteit

De Pallet jack is ontworpen om pallets snel en efficient van de ene naar de andere locatie binnen het magazijn te verplaatsen. Hierdoor stijgt de productiviteit in het magazijn van Data B aanzienlijk. Een ander voordeel van het gebruik van geautomatiseerde Pallet Jack is een verbeterde veiligheid voor werknemers op de werkvloer. Dit type apparatuur opereert binnen bepaalde paden op de werkvloer waardoor risico op letsel door laden en lossen van pallets wordt geminimaliseerd. “Werknemers maken weleens fouten, de automated Pallet Jack maakt deze menselijke fouten niet.” voegt John Jaspers, manager van Kumatech toe.

Pallet Jack van Kumatech biedt hiermee een efficiënte, betaalbare én snelle oplossing voor het automatiseren van logistieke processen binnen Data B Mailservice. “De implementatie bij Data B Mailservice was snel en efficiënt en heeft geresulteerd in een significante verbetering van hun interne logistiek. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat de Pallet Jack een belangrijke rol heeft gespeeld in de succesvolle automatisering van de logistieke processen van Data B Mailservice.” aldus John Jaspers. 

Eenvoudige transportopdrachten versturen via de TMA

De AGV is robuust, solide en sterk en kan tot wel 1000 kg tillen. Met zijn sterke Lithium batterij heeft de AGV een rijtijd van wel 12 uur. De Pallet Jack is daarnaast ook eenvoudig te bedienen dankzij de Traffic Management App (TMA). Deze webbased app, die op elk mobiel apparaat functioneert, genereert transportopdrachten en houdt bij welke posities vrij, bezet of gereserveerd zijn. In het dashboard zijn in één oogopslag de prestatie van het systeem te zien. “De TMA is een mooie oplossing voor ons bedrijf, want het is eenvoudig te gebruiken en is niet afhankelijk van koppelingen met derden. Ook hierdoor is de implementatie snel en eenvoudig geweest.” zegt Peter Loos van Data B.

Specialist in crossmediale documenstromen

Data B. Mailservice B.V. is specialist in crossmediale documentstromen, met een sterke focus op transactiemail. Sinds 1991 verzorgen zij de fysieke en digitale documentstromen van zeer uiteenlopende klanten. Zo ontzorgen ze klanten bij het printen, couverteren en versturen van (vertrouwelijke) documenten, maar ook bij het versturen van digitale berichten zoals die van ‘Mijn Overheid’en DigiD berichten of ‘gewone’ mailings. Het bedrijf is gevestigd in het Groningse Leek.

Het machinepark van Data B. Mailservice B.V. is uitgerust met hoogwaardige printers en couverteermachines die grote hoeveelheden documentstromen aankunnen. Zo kunnen de meeste machines van Data B. Mailservice B.V. zo’n 20.000 afdrukken per uur aan. Dat stelt hen in staat om ruimschoots te voldoen aan de capaciteitsbehoefte die de klanten dagelijks van hen vragen.

Portret-John-Jaspers
John Jaspers 19 januari 2023
Terug naar overzicht