Fleetmanager

Transport Management System (TMS)

Fleetmanager header

Voor het aansturen van de AGV`s heeft Kumatech haar eigen software ontworpen die we het Transport Management Systeem (TMS) noemen, ook wel de fleetmanager. Door de software zelf te ontwikkelen houden we de controle en kennis in eigen huis.

Het TMS is opgedeeld in 3 belangrijke functionaliteiten:

Explore
01

Order management

Het TMS wordt gevoed met opdrachten vanuit een externe bron, dit kan zijn:

  • KUMATECH TMA (Transport Management App)
  • ERP/WMS systeem
  • Direct vanuit machine/cel

De opdrachten komen centraal binnen bij het TMS en die verdeeld deze onder de beschikbare AGV`s.

02

Traffic management

Op elke route bevinden zich pick- en droppunten en soms mogelijke obstakels zoals deuren die geopend dienen te worden. Routes kunnen makkelijk uitgebreid worden en er kunnen meerdere AGV’s tegelijk rijden. Om dit te organiseren dient het verkeer goed geregeld te worden, dat gebeurt in het Traffic Management Systeem.

Het Traffic Management Systeem werkt met zones. Kruispunten bevinden zich bijvoorbeeld in zo’n zone. Wanneer een AGV in een zone komt ‘vraagt’ hij aan het TMS toestemming. Is de zone vrij dan mag hij erdoor, anders moet hij even wachten.

03

Battery management

De thuisbasis van de AGV is de laadpositie, hier wordt de accu altijd opgeladen. Wanneer een AGV voor langere tijd in bedrijf is zorgt een minimaal ingestelde batterijpercentage ervoor dat de AGV altijd tijdig terugkeert naar zijn thuisbasis om te laden. Op dat moment krijgt de AGV de status ‘unavailable’. Zodra de accu weer een minimumwaarde heeft bereikt, kan de AGV weer nieuwe opdrachten accepteren en uitvoeren.

Transport Management Systeem