Logistieke sector is de sector met de meeste dodelijke slachtoffers

Warehouse Totaal_logistieke sector

Veiligheid in de logistieke sector: KUMATECH biedt innovatieve oplossingen

Recent onderzoek wijst uit dat de logistieke sector nog steeds een van de meest risicovolle werkomgevingen is, zowel in 2023 als in de afgelopen vijf jaar. Het artikel, gepubliceerd door Warehouse Totaal, benadrukt de noodzaak om veiligheid en ergonomie binnen deze sector te verbeteren. Bij KUMATECH zijn we ons bewust van deze uitdagingen en werken we continu aan oplossingen die o.a. bijdragen aan een veiligere werkvloer.

 

Innovatieve automatiseringsoplossingen

KUMATECH biedt een breed scala aan automatiseringsoplossingen die niet alleen efficiëntie verhogen, maar ook de veiligheid en ergonomie van de werkvloer verbeteren. Onze Automated Guided Vehicles (AGV’s), zijn ontwikkeld om repetitieve en zware taken te automatiseren. Hierdoor wordt de fysieke belasting voor medewerkers aanzienlijk verminderd en neemt de kans op ongevallen af.

De AGV’s navigeren eenvoudig door magazijnen en productieomgevingen door een vaste route te volgen, zonder dat er dure bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Dit maakt ze niet alleen kostenefficiënt en snel te implementeren, maar zo weten werknemers ook precies waar de AGV’s kunnen rijden. Bovendien zijn onze AGV’s uitgerust met geavanceerde sensoren en software, die zorgen voor een veilige interactie met mensen en andere machines op de werkvloer.

 

Ruimtebesparende en veilige opslagsystemen

Naast onze AGV’s bieden we ook innovatieve opslagsystemen die bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving. Onze modulaire opslagsystemen, zoals pallet dispensers en opslagtorens, zijn ontworpen om ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen. Deze systemen zorgen ervoor dat pallets en andere materialen netjes en veilig worden opgeslagen, waardoor de werkvloer overzichtelijker wordt en het risico op ongevallen verder afneemt.

Onze AGV’s en opslagsystemen zijn ontworpen om naadloos samen te werken waardoor we in staat zijn om een volledig geautomatiseerd intern logistiek systeem te leveren dat voldoet aan de CE veiligheidsnormen. Door repetitieve, niet-waarde-toevoegende werkzaamheden te automatiseren, kunnen bedrijven hun medewerkers inzetten op taken die echt het verschil maken, terwijl de risico’s op letsel en andere incidenten aanzienlijk worden verminderd.

 

Een toekomstgerichte aanpak

Bij KUMATECH zijn we ervan overtuigd dat automatisering de sleutel is tot een veiligere en efficiëntere logistieke sector. Onze producten zijn ontworpen met het oog op eenvoud in complexiteit, wat resulteert in systemen die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Of het nu gaat om het intern verplaatsen van goederen met AGV’s of het opslaan van materialen in onze ruimtebesparende opslagsystemen, KUMATECH biedt de oplossingen die nodig zijn om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden.

Lees meer over onze oplossingen en hoe ze bijdragen aan een veiligere werkvloer op onze pagina’s: totaaloplossingen, AGV’s, palletdispensers, en opslagmiddelen.

Samen bouwen we aan een toekomst waarin veiligheid en efficiëntie hand in hand gaan.

Lees hier het volledige artikel van Warehouse Totaal: Logistiek dodelijkste sector in 2023 en afgelopen vijf jaar • Warehouse Totaal

Marij Vriens-Bankers 27 augustus 2024
Terug naar overzicht